Napisz wzór funkcji liniowej
mały: Hej. Napisz wzór funkcji liniowej, ktorej wykres rownolegly do wykresu funkcji o wzorze
f(x)=−2x+1 i zawiera punkt (−2,3). Z góry dzięki.
17 kwi 11:58
krystek: g(x)=−2x+b i wylicz b wiedząc ,że prosta przechodzi przez (−2,3)
17 kwi 12:01
Eta:
Można też tak:
y= −2(x−x
P)+y
P , P(−2,3)
y= −2(x+2)+3 =................
Witaj
Krystek
17 kwi 12:04
krystek: Witaj [PEta]]

, jak kolano? Polecam litozin.
17 kwi 12:09
mały: Dzieki, pomoc Ety jest bardziej dla mnie jasna, jutro zdawka
17 kwi 12:09
krystek: 3=−2(−2)+b
b=−1
g(x)=−2x−1
17 kwi 12:14
Eta:
@
krystek
Dzięki za troskę

... jest troszkę lepiej ale jeszcze nie całkiem dobrze.
Właśnie o 15
oo idę do lekarza (wrrr ... jak ja ich lubię

)
A ten ........"litozin" ? co to za specyfik? maść? czy coś innego?
Dostanę go bez recepty?
17 kwi 12:17
krystek: Tableteczki Koleżance groziła endoproteza−bioderko bolało ,nie mogła chodzić, i ktoś jej
polecił z lekarskiego świat i może chodzić i jest o niebo lepiej.
17 kwi 12:19
krystek: Bez recepty ona kupuje. Pomaga na stawy, łyka już rok z przerwami
17 kwi 12:22
Eta:
Hmm.... tylko,że mnie boli kolano ( kiedyś upadłam i miałam pęknięcie) .
Zrobiłam rentgen i pani nie widzi tam żadnych zmian choć kolano dalej boli
i nie mogę za bardzo biegać

No nic pójdę do tego "wracza" i zobaczę co dalej?
Wieczorkiem jak zwykle będę na forum
17 kwi 12:24
mały: A jeszcze coś takiego: funkcja określona wzorem g(x)=−x2+bx−25 osiaga największą wartość dla
argumentu 5. Wyznacz współczynnik b.
17 kwi 12:26
Eta:
| | b | | −b | |
xw=− |
| =5 ⇒ |
| =5 ⇒ b=........ |
| | 2a | | −2 | |
17 kwi 12:34
krystek: @
Eta to co innego ! To nie zwyrodnieniowe sprawy! Pa Pa!
17 kwi 12:35