matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciąg geometryczny
iloooo:
wyznacz a
1
, q, S
n
ciągu geometrycznego jeżeli: a
4
=2, a
8
=6, n=10
16 kwi 23:55
Aga1.:
a
8
=q
8−4
a
4
6
q
4
=
=3
2
q=
4
√
3
lub q=−
4
√
3
( są dwa ciągi) a
1
*q
3
=a
4
a
4
a
1
=
=
q
3
1−q
10
S
10
=a
1
*
=
1−q
17 kwi 09:57
Rolka16:
dziękuje slicznie
17 kwi 13:30