równania
ojej;(:
52 + (2+x)2 = (3+x)2
trzeba rozwiązać równanie i wyliczyć x
Prosze o szybką pomoc
19 kwi 10:38
Mickej : rozpisz to z tożsamości skróconego mnożenia
(a+b)2=a2+2ab+b2 rozpisz i napisz co ci wyszło
19 kwi 10:40
ojej;(: A ty umiesz to obliczyć? Jeśli tak to napisz mi wynik, proszę
19 kwi 10:47
Mickej : nie wiem czy dam rade spróbuj sam podstaw tylko do wzoru
19 kwi 10:48
ojej;(: Ok, dzięki. Może dam radę. Tak na marginesie nie sam, tylko sama
19 kwi 11:04
Mickej : no i co wyszło ci

?
19 kwi 12:05
Mickej : to nie koniec zadania
19 kwi 12:05
hej;): No właśnie nie chce mi wyjść. Chyba dam soie spokój
19 kwi 12:06
Karola: 25+4+4x+x
2=9+6x+x
2 teraz tylko wyliczyc
19 kwi 12:09
19 kwi 12:16
hej;): No faktycznie. Wyszło x=10. Jeszcze raz dziękuję
19 kwi 12:22