matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trapez
Ania:
W trapezie ABCD w którym ABIICD przedłużono boki BC i AD do przecięcia w punkcie O. Długości odcinków wynoszą IADI=4 IODI=5 IBCI=4 i jedna trzecia. wtedy długosc OC jest równa? Proszę o pomoc
16 kwi 23:17
Ania:
pomoże mi ktoś?
16 kwi 23:34
Ania:
?
16 kwi 23:54
Skipper:
... rysunek ... i randka z Talesem −
17 kwi 10:02