matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadanie z planimetrii:
gucio:
Z każdego wierzchołka kwadratu o boku 1 zatoczono łuk przechodzący przez środek kwadratu. Pole powstałej w ten sposób figury wynosi:
16 kwi 22:44
gucio:
Podbijam
16 kwi 22:51
gucio:
Zapomniałem o czymś.. <pac> :
http://imageshack.us/f/854/zadanieee.png/
16 kwi 22:57
Mila:
√
2
R=
2
0,25P
koła
=0,125π (0,5−0,125π)*2=1−0,25π 0,5−1+0,25π=0,25π−0,5 pole jednego listka rozetki dokończ.
16 kwi 23:16