Trójkąt
Yellow: Liczby 4,10,c są długościami boków trójkąta równobocznego. Oblicz c.
16 kwi 21:25
Maslanek: ee... raczej nie
16 kwi 21:26
Ajtek: c=10
16 kwi 21:27
Maslanek: Trójkąt równoboczny o bokach 4, 10, 10... Widziałeś taki?
16 kwi 21:27
matyk: moze o rownoramienny mu chodzilo
16 kwi 21:28
Yellow: tak myślałem dzięki

Maślanek co mówi ci słowo równoboczny?
16 kwi 21:28
Ajtek: Faktycznie nie, intuicujnie pojechałem po treści nie doczytując do końca, zapewne chodzi o
równoramienny

.
16 kwi 21:28
Maslanek: Wtedy mogło by być c=4 lub c=10
Ale zauważamy wtedy, że 4+4<10 => warunek trójkąta niezachowany (so sad

)
16 kwi 21:29
Yellow: a sory
16 kwi 21:29