matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż metoda przeciwnych współczynników (dodania stronami)
Lena17:
2x+y=3 −2x+3y=1 Z wytłumaczeniem jak można
16 kwi 20:30
Eta:
2x+y=3 + −2x+3y=1 −−−−−−−−−−−− 4y = 4 ⇒ y= 1 to 2x+1=3 ⇒ x=....
16 kwi 20:32
Lena17:
dziękuje bardzo
16 kwi 20:33