matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadanie......
robertbz:
PUNKTY A=(6,4) i B=(2,1) są wierzchołkami trójkąta równobocznego.Oblicz wysokość tego trójkąta.
16 kwi 20:20
krystek:
a
√
3
a=IABI h=
2
16 kwi 20:26
robertbz:
podbijam do góry
16 kwi 21:31
Mila:
|AB|=
√
(2−6)
2
+(1−4)
2
=
16 kwi 22:04