matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadania z granicy
luki:
3
√
n
+2
lim n→
∞
√
n
+1
16 kwi 19:54
Maslanek:
n
1/3
+2
2
1
u
n
=
= (n
1/3 − 1/2
+
) * (1+
) = 0, bo to
n
1/2
+1
n
1
/2
n
1/2
pierwsze coś dąży do zera.
16 kwi 20:00