matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Przedstaw wyrażenie jako jeden logarytm
Krzysiek:
Przedstaw wyrazenie jako jeden logarytm.
3
7
+ ln5 Pomoze ktos? Potrzebuje tego jednego przykladu, zebym zalapal o co chodzi
Z gory dziekuje
16 kwi 18:22
Patronus:
3
3
3
=
* 1 =
* ln e = ln e
3/7
7
7
7
3
+ ln5 = ln(e
3/7
*5)
7
16 kwi 18:39