logarytmiki
kolega: rozwiąż równanie i podaj warunki

nie wie jak takie cos zrobic a mam kilka przykładów, móglby
mi ktos wytłumaczyc na jednym przykładzie

, z góry dzieki

2
1+ln x = x
2
16 kwi 18:13
kolega: please..
16 kwi 18:23
Aleks: chetnie bym pomogla,ale sama nie pamietam,a nie chce Cie wprowadzac w blad.
16 kwi 18:25
kolega: a moze ktos inny umiee
16 kwi 18:27
Aga1.: x>0
log2
1+lnx=logx
2
(1+lnx)log2=2logx
Podstaw i dokończ
16 kwi 18:30
kolega: ale co mam podstawic
16 kwi 20:38
kolega: nie umiem kurcze...
16 kwi 20:39