matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie na zasadzie wielomianów !
nataliaaa:
a) 4x
4
−5x
2
−12x=0 b) 2x
5
+ 5x
3
+1=0 c) 2x
7
−x
4
−x=0 d)6x
3
+6x
3
−3x−3=0 e)2x
5
−18x
3
+2x
2
−18=0
16 kwi 17:45