ostrosłupy
kasia1990: Każda krawędź boczna ostrosłupa ma długość 17 cm. Podstawą ostrosłupa jest trójkąt
prostokątny o przyprostokątnych dl 18 cm i 24 cm. Oblicz objętość tego ostrosłupa...
pomożcie
18 kwi 18:21
kasia1990: już rozwiazałam
18 kwi 18:28
kasia1990: ups żle proszę o pomoc jednak!:(
18 kwi 18:31
kasia1990: dlaczego nikt nie pisze

?:(
18 kwi 18:53
Mariusz: policz pole podstawy a potem skorzystaj z pitagorasa by obliczyc wysokość ostrosłupa
18 kwi 18:58
kasia1990: aj no nie wiem policzyłam ale nie wiem jak dalej
18 kwi 19:05
kasia1990: no fajnie ze ktoś pomógł
18 kwi 19:13
Bogdan:

|AC| = 24, 24
2 = 576,
|BC| = 18, 18
2 = 324,
|CD| = |AD| = |BD| =
12|AB| =
12√576 + 324 =
12 * 30 = 15, 15
2 = 225,
|AW| = |BW| = |CW| = 17, 17
2 = 289,
|DW| =
√289 − 225 = 8
V = ... dokończ
18 kwi 23:25