matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dana jest funkcja f(x)= I2xI
Gośka:
Dana jest funkcja f(x)= I2xI a) dla jakich argumentów funkcja ta przyjmuje wartość 1?
16 kwi 17:28
Paula:
dla x≥0
1
f(x)=2x=1 czyli x=
2
dla x<0 f(x)=−2x=1 czyli x=−
1
2
16 kwi 17:33
Gośka:
dziękuje
16 kwi 17:34