matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciagi
Patrycja:
POMOCY
a) Zapisz wzor ogolny ciagu arytm. okreslonego rekurencyjnie: a
1
=0.4 i a
n
+
1
= a
n
+
0.5 b) zapisz wzor rekurencyjny ciagu geometrycznego okreslonego wzorem ogolnym b
n
= 5*4
n
.
16 kwi 17:01