matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
Adam:
y=sinx−cos2x
π
oblicz y dla x=
2
16 kwi 17:00
Paula:
y=sin
π
2
−cos2*
π
2
=1−0=1
16 kwi 17:04
Ajtek:
y=sinx−cos2x cos2x=cos
2
x−sin
2
x
π
x=
2
π
sin
=1
2
π
cos
=0
2
π
f(
)=1−0+1=2
2
16 kwi 17:05