-y^2
Gosiaczek: y=−1/3
Ile wynosi :
−y2
16 kwi 15:46
Exss: −y2= 132=19
16 kwi 15:49
Gosiaczek: dziekuje!
16 kwi 15:51
asdf: @Exss, kolejność wykonywania działań!
16 kwi 15:52
Mila: asdf − dobrze.
16 kwi 15:53
Gosiaczek: dziekuje
16 kwi 15:53
asdf: @Mila, jak tam zadanko z okręgiem i 6cioma prostymi

?
16 kwi 15:55
Mila: asdf Jeszcze nie patrzyłam. Polecam Ci próbną maturę Bydgoszcz 2012, to będzie dla Ciebie
bardziej przydatne.
A zadanko zrobi się.
16 kwi 16:01
Gosiaczek: e
−1/2 (
√2) =
16 kwi 16:05
asdf: masz może gdzieś link do arkusza?
16 kwi 16:05
asdf: | | 1 | | 2√2 | | 2√2e | |
e−1/2 = |
| * 2√2 = |
| = |
| |
| | 2√e | | 2√e | | e | |
tak bym to zrobił
16 kwi 16:08
Rafał274: W przybliżeniu wychodzi 0,85776

Można to zapisać ewentualnie w formie
√2/e
Nic więcej z tym się już nie zrobi
16 kwi 16:08
seyhrrse:

γβββββββββ
16 kwi 16:09
seyhrrse: ⊃
16 kwi 16:09
asdf: albo tym sposobem
| | 1 | | 1 | | 2 | |
e−1/2 * 21/2 = |
| 1/2 * 21/2 = ( |
| * 2)1{2} = ( |
| )1/2 = |
| | e | | e | | e | |
16 kwi 16:10
Mila: asdf nie wiem jak się "ustawia "link. Strona info − matura próbna 2012.
16 kwi 16:11