Oblicz
Gosiaczek: e−x2 −y2 −z2(−2x)*(−2xy)+e−x2 −y2 −z2(−2y)=
16 kwi 15:08
Gosiaczek: x=0, y= √2/2 ,z=0
16 kwi 15:10
Gosiaczek: Wie może ktoś jaki będzie wynik?
16 kwi 15:13
Rafał274: W pierwszej części mamy −2x czyli dla x = 0 całe wyrażenie równa się 0
W drugiej części mamy e do potęgi −x2... ,czyli e1* (−√2) =−e√2
16 kwi 15:22
Gosiaczek: ?
16 kwi 15:22
Rafał274: −e√2
16 kwi 15:24
Gosiaczek: dziekuje
16 kwi 15:24
Gosiaczek: a liczba "e" nie bedzie podniesiona do potęgi?
16 kwi 15:26
Rafał274: Jest podniesiona do potęgi pierwszej, dlatego, że jest w niej x, który jest z kolei równy 0,
zatem cała potęga jest równa 0.
16 kwi 15:28
Gosiaczek: Ale w potędze tam chyba się odejmuje a nie mnoży? czy jak?
16 kwi 15:29
Rafał274: Tzn inaczej jest podniesiona do potęgi 0 co daje 1, sam się pogubiłem już

Czyli w sumie wyjdzie −
√2
16 kwi 15:31
Rafał274: Aa rzeczywiście myślałem, że jest tam mnożenie, zaraz naprawię wynik
16 kwi 15:31
Rafał274: −e−1/4*√2
16 kwi 15:33
Gosiaczek: Nie rozumiem tego:(
Wszystyko do znaku "+" jest równe zero to rozuemiem,ale póżneij e−(√2/2)2(−2*√2/2)
16 kwi 15:36
Rafał274:
Tak
(
√2/2)
2 = 1/2
czyli −e
1/2*
√2
Teraz musi być dobrze. Dzisiaj nie jestem w formie. Niech ktoś może inny jeszcze potwierdzi
16 kwi 15:39
Gosiaczek: ale ta 1/2 to chyba na minusie?!
16 kwi 15:39
Rafał274: Tak tak

No na dzisiaj już sobie dam spokój.
16 kwi 15:41
Gosiaczek: To milego wypoczynku

dziekii
16 kwi 15:43
Gosiaczek: y=−1/3
Ile wynosi :
−y2
16 kwi 15:45
,,.,.:

δ =540*5441*8564*55
8 wrz 11:28
,,.,.: αββγδπΔ∞≤≥∊⊂∫←→→→→→→→→→→∫∫∫∫∫∫∫∫∫∫∫∫∫∫⊂∫∫∊∊∊∊∊∊∊∊≥≤∞∞∞∞∞∞∞∞∑≈≠
8 wrz 11:29