Czyy???
Pyśka: | | tg2 | |
sinα + sinα *tg2α = |
|
|
| | cosα | |
Czy to ta podana róznośc jest tożsamościa trygonomertczną?
18 kwi 17:32
Bogdan:
Nie jest
18 kwi 18:07
Pyśka: dziekuję

bo własnie nie wychodziło mi prawdziwe i myslałam ze cos źle robie
18 kwi 18:15
Bogdan:
Jeśli nie mamy pewności, to wstawia się jakąś łatwą do obliczeń wartość miary kąta,
np. α = 30o.
L = sin30o+sin30o*tg230o= 12 + 12*13 = 3 + 16 = 23 = 69
P = tg230o * 1cos30o = 13 * 2√3 = 2√39
L ≠ P
18 kwi 18:39
Pyśka: Ja to musiałam zrobic ze związków miedzy funkcjami tryg.tego samego kąta ale tez wyszło
ze sie nie równa. i dziekuje oczywiscie
18 kwi 18:43