matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Podaj współrzędne środka i promień okręgu
BartekWoj:
a) x
2
+y
2
=100 b)x
2
+y
2
+2x−2y=1
16 kwi 14:44
krystek:
a)(x−0)
2
+(y−0)
2
=r
2
⇒S(0,0) r=10 b) (x+1)
2
+y−1)
2
=3 ⇒ S(
16 kwi 14:47