matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
nierówności funkcja kwadratowa
bajka:
1
Dane są funkcje f(x)=
i g(x)=x
2
x+1
rozwiąż : f(g(x))>g(f(x)) POMOCY!
16 kwi 14:04
Rafał274:
1
f(g(x)) =
x
2
+ 1
1
g(f(x)) = (
)
2
x+1
16 kwi 14:35
krystek:
Ups , źle ma być złożona.
16 kwi 14:37
krystek:
Dzięki ,chyba Rafałowi!
16 kwi 14:49