pan jan spłacał kredyt w wysokości 15.000w sześciu ratach z których każda kolejn
wera:
16 kwi 13:05
wera: pan jan spłacał kredyt w wysokości 15.000w sześciu ratach z których każda kolejna była o 500zł
mniejsza od poprzedniej. Pierwsza rata była równa prosze pomoz!
16 kwi 13:10
Aga1.: S
n=15000
n=6
r=−500
Ze wzoru S
n oblicz a
1
| | (2a1+5*(−500))*6 | |
15000= |
| |
| | 2 | |
16 kwi 13:14
wera: ze zbioru {1 2 3 4 5 6 7 } losujemy kolejno cztery liczby bez zwracania i układamy je w
kolejności losowania w liczbę czterocyfrowa. Liczb czterocyfrowych podziekowag przeZ 5
otrzymamy.
pomozcie mi
16 kwi 13:20
wera: pole trójkąta w którym wysokość jest o 3cm dłuższą od podstawy jest równe 20cm kwadratowych
wysokość to
blagam,jak znacie odpowiedz piszcie!
16 kwi 13:24
Aga1.: xxx5 Liczba jest podzielna przez 5, jeśli w rzędzie jedności jest 5 (lub0)
6*5*4*1=
Na końcu stawiamy 5, więc ona jest wykorzystana i nie może już się pojawić, zostaje 6 innych
cyfr.
16 kwi 13:24
wera: odpiszcie na to pole trojkata
16 kwi 13:46
Aga1.:
a−−−podstawa
h=a+3−−−wysokość
dokończ
16 kwi 13:48
wera: nie moge dokonczyc,aga pomoz:(nie wychodzi mi
16 kwi 13:58
wera: w trapezie prostokątnym krótsza podstawą i dłuższe ramię są różne i mają długość 8cm. Kat
między dłuższymi ramieniem i dluzsza podstawą na miarę 60stopni . Pole trapezU to
jak znacie rozwiazanie to pomozcie
mam wazny sprawdzian
16 kwi 14:03
wera: pomozecie?
16 kwi 14:04