prosze
jjjaaa: w klasie IIIa jest 12 dziewczat i 18 chlopcow, w tym 5 dziewczat i 11 chlopcow dojezdza do
szkoly autobusem. z klasy tej wybrano losowo jedna osobe, oblicz prawdop. zdarzenia, ze:
a) jest to chlopiec
b) jest to dziewczyna, ktora dojezdza autobusem
c) jest to osoba ktora nie dojezdza do szkoly
a i c mam, ale b nie wiem kompletnie jak ugryzc
16 kwi 09:58
jjjaaa: a=0,6
c=7/15
a co z b?
ma wyjsc1/6
16 kwi 10:00
16 kwi 10:02
jjjaaa: czyli?:
16 kwi 10:03
jjjaaa: jak to obliczyc?
16 kwi 10:03
jjjaaa: 5/30 =1/6
16 kwi 10:04
krystek: ok
16 kwi 10:05
jjjaaa: dzieki
16 kwi 10:06