Pomocy
Roxi: wyznacz wszystkie wartosci kata ostrego α dla których ciąg
1
− , cos α , 3 ... jest
4
geometryczny .Podaj wzór ogólny .
16 kwi 07:20
krystek: | | 3 | |
cos2x= |
| z def lub własności ciągu geometr. |
| | 4 | |
Licz dalej
16 kwi 07:48
Roxi: w tym problem , ze nie wiem jak to liczyć
16 kwi 07:56
krystek: | | √3 | | √3 | |
cosx= |
| lub cosx=− |
| (np. x2=4 ⇒x2−4=0⇒(x+2)(x−2)=0⇒x=2 lub x=−2) |
| | 2 | | 2 | |
16 kwi 08:20
Roxi: dziękuję
16 kwi 08:45
Roxi: to juz koniec zadania
16 kwi 08:47
16 kwi 09:31
Roxi: ;
16 kwi 11:13
Roxi: ?
17 kwi 12:33