| 1 | |
, cos α , 3 ... jest | |
| 4 |
| 3 | ||
cosx= | −−−z własności ciągu geometrycznego | |
| 4 |
| √3 | −√3 | |||
cosx= | lub cosx= | |||
| 2 | 2 |
| π | π | 5 | 5 | |||||
x= | +2kπ lub x=− | +2kπ x= | π+2kπlub x=− | +2kπ, gdzie k∊C | ||||
| 6 | 6 | 6 | 6 |
| π | ||
Gdy α∊(0, | ) | |
| 2 |
| π | ||
to tylko α= | spełnia ten warunek | |
| 6 |
| 1 | √3 | |||
a1= | , a2= | |||
| 4 | 2 |
| a2 | ||
q= | =2√3 | |
| a1 |
| 1 | ||
an= | *(2√3)n−1 | |
| 4 |
kurde nie nauczę się tego chyba
| 3 | ||
cos2x= | ||
| 4 |