matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Osią symetrii paraboli o równaniu y = -5(x+6)^{2} - 7 jest prosta o równaniu...
Madzia:
Osią symetrii paraboli o równaniu y = −5(x+6)
2
− 7 jest prosta o równaniu... Proszę o pomoc bo nie mam pojęcie jak się za to w ogóle zabrać, z góry dziękuję
15 kwi 23:38
Macior:
x=−6
16 kwi 00:11
Madzia:
dzięki
16 kwi 00:11