matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wątpie zeby ktos dal rade :/
Krzysiek:
http://imageshack.us/photo/my-images/600/12807813.jpg/
15 kwi 23:12
Aga1.:
√
3
log
(
4=x⇔((3)
−1/2
)
x
=2
2
3
log(3
−1/2
)
x
=log2
2
xlog3
−1/2
=2log2
2log2
2log2
x=
=
log3
−1/2
−1
log3
2
log
32
9=y⇔9
y
=32 log9
y
=log32 ylog9=log2
5
5log2
y=
2log3
Dokończ x:y=
15 kwi 23:48