l.zes, macierz
all_time_happy: Czy jest ktos kto moglby pomoc z liczbami zespolonymi i macierza?
15 kwi 22:21
Asyy: Napisz zadanie to może ktoś pomoże
15 kwi 22:31
all_time_happy: dla w =i4 (1+2i)3/(1−i)2 podac czesc urojona i rzeczywista liczby z=wi
15 kwi 22:43
Godzio: i
4 = (i
2)
2 = (−1)
2 = 1
(1 − i)
2 = 1 − 2i + i
2 = −2i
(1 + 2i)
3 = 1 + 3 * 2i + 3 * (2i)
2 + (2i)
3 = 1 + 6i − 12 − 8i = − 2i − 11
| | −2i − 11 | | 2i + 11 | |
| = |
| = − |
| |
| i | | −2i2 | | 2 | |
15 kwi 22:51
all_time_happy: podac miejsce geometryczne punktow na plaszczyznie zespolonej spelniajacych warunek Iz−2vI<=1 ⋀
(Re (−iz)<= 3Re(z)−2 v Im(z)>= Im(iz) − 2) gdzie v=1+2i
15 kwi 23:20