matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prawdopodobienstwo
Krzys:
A i B są zdarzeniami losowymi, takimi że B⊂A, P(A)=0,8 i P(B)=0,5. Oblicz P(A∪B).
15 kwi 20:47
Aga1.:
Jeśli B⊂A to AUB=A Wtedy P(AUB)=P(A)=
15 kwi 20:57
ank:
i
1 gru 10:45
ank:
0,8?
1 gru 10:45