prawdopodobieństwo
Ania: Wykaż, że jeśli P(A)=o,5 oraz P(B)=0,7, to P(A∩B)≥0,2
15 kwi 20:34
Aga1.: P(AUB)≤1
P(AUB)=P(A)+P(B)−P(A∩B)=0,5+0,7−P(A∩B)≤1
−P(A∩B)≤1−0,5−0,7//:(−1)
P(A)≥0,2.
15 kwi 20:42
Ania: Dzięki wielkie
15 kwi 20:43
15 kwi 20:44
Ania: a dlaczego P(A∪B)≤1 ?
15 kwi 20:49
Aga1.: Prawdopodobieństwo dowolnego zdarzenia jest liczbą z przedziału <0,1>
Prawdopodobieństwo zdarzenia niemożliwego jest równe 0, a pewnego wynosi 1.
15 kwi 20:54
Ania: Dzięki
15 kwi 20:56
Ania: Dzięki
15 kwi 20:57