PROBLEM
Julia: PROBLEM I TO CHYBA DUŻY
Trójkąt równoramienny o obwodzie 12 obraca się wokół swojej osi symetrii. Oblicz dla jakich
długości boków trójkąta otrzymamy stożek, w którym różnica między polem powierzchni bocznej, a
polem podstawy jest największa. Oblicz objętość tego stożka. Wychodzi mi ciągle albo r=0 albo
l=0
Marku: ja wiem tylko tyle 2l+2r=12 więc l+r=6 ale nie mam na razie rzadnego pomysłu
15 kwi 20:13
Boguś: Może podstaw te dane do wzoru Pb−Pp
15 kwi 20:29
Julia: ale wtedy H wychodzi 0
15 kwi 20:29
Julia: Może Eta albo rumpek mogliby spojrzeć
15 kwi 20:38