równanie
kaczor: wyznacz wszystkie pary liczb które spełniają równanie xy + x + 2y = 2. Proszę tylko o
podpowiedz a nie o rozwiązanie.
18 kwi 16:02
kaczor: Liczb całkowitych zapomniałem dodać.
18 kwi 16:03
Mickej : rozłożyć
x(y+1)+2y=2
albo
y(x+2)+x=2 dalej dasz rade
18 kwi 16:09
kaczor: no dobra ale co da rozłożenie?
18 kwi 16:13
Mickej : no fakt pomyliłem sobie zadanie widziałem kiedyś trochę inne ale tutaj może to ci pomoże
(y+1)x=2−2y
| | 4 | |
x= |
| −2 rozumiesz do czego zmierzam  |
| | y+1 | |
18 kwi 17:11
Mickej : Sory za to pierwsza błędną podpowiedz
18 kwi 17:12
Mickej : kumasz brachu
18 kwi 17:48