na mature prosze!!!!!!!!!:))))))))))))))))))))
ostatni piast: długosc boków trójkąta prostokatnego tworzy ciąg arytmetyczny o różnicy 3.oblicz obwód tego
trójkąt
długosc boków trójkąta prostokatnego tworzy ciąg arytmetyczny.Oblicz długosc przyprostokątnych
,jezeli przeciw prostkątna ma długosc 10cm
15 kwi 19:52
kylo1303: Wprowadz sobie jedna niewiadoma i skorzystaj z pitagorasa.
15 kwi 19:55
mala: a1=x
a2=x+3
a3=10
x2+(x+3)2=102
x wychodzi nieładne
15 kwi 19:58
mala: poprawiam sie
zad 1
x−przyprost.
x+3 − II przyprost.
x+3+3=x+6 − przeciwpr.
x2+(x+3)2=(x+6)2
Delta = b2−4ac=
x1=−3 odrzucamy
x2=9
a1=9
a2=12
a3=15
spr:
92+122=152
225=225
15 kwi 20:12