matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja homograficzna
mleko:
narysuj i omow wlasnosci danej funkcji:
−2x−4
|
| = y
x+1
i jeszcze takie:
|x|
f(x)=
x−1
akurat te dwa przyklady mi nie wyszly
15 kwi 19:52
mleko:
to trzeba najnormalniej rozpisywac na
−x
f(x)=
x−1
x
i f(x)=
a potem rysowac w przedzialach.. ale jakich ?
x−1
15 kwi 20:07