matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz wartosc wyrazenia - logarytmy
Ewka:
Oblicz a)9
1
−
l
o
g
3
6
b) log
4
(log
9
4
√
81
)
15 kwi 19:07
Eta:
a) 9
1
*9
−log
3
6
= 9*3
−2log
3
6
= 9*6
−2
=........... b)
4
√
81
=
4
√
3
4
=3
1
1
log
9
3=
to log
4
(
)=..........
2
2
15 kwi 19:17