matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonomrtria
Grzegorz:
Witam, mam takie zadanie, że mam obliczyć sinx,cosx i ctg 2x jeśli cos2x=
7
25
i x∊(270;360) obliczyłem, że: sinx=−
3
5
cosx=
4
5
i teraz nie wiem jak obliczyć ctg2x. Proszę o pomoc
15 kwi 19:06