POMÓŹCIE!!!!
moniazdw91: Oblicz średnią arytmetyczną, medianę, dominantę, odchylenie standardowe zestawu liczb:
4,7,6,5,6,8,9,6,4
15 kwi 19:05
moniazdw91: błagam pomocy
15 kwi 19:20
15 kwi 19:23
asdf: 4,4,5,6,6,6,7,8,9
mediana = 6
dominanta = 6
| | 4 + 4 + 5 + 6 + 6 + 6 + 7 + 8 + 9 | |
średnia arytmetyczna = |
| |
| | tyle ile jest liczb | |
(odchylenie standradowe):
| | 42 + 42 + 52 + 62 + 62 + 62 + 72 + 82 + 92 | |
σ2= |
| − (średnia |
| | tyle ile jest liczba | |
arytmetyczna)
2
15 kwi 19:26
moniazdw91: DZIEKI JESTEŚCIE KOCHANI
15 kwi 19:27