Ciagi - Prosze o pomoc
Patrysia: Do dzisieciu szklanek o pojemnosci 0.2l wlano wodę. Pierwsza szklanke napelniono po brzeg. W
kazdej kolejnej szklance znajdowalo sie o polowe mniej wody niz w szklance poprzedniej. Czy
woda ze wszstkich szklanek zmiesci sie w 2 szklankach?
15 kwi 19:03
masabudyniowa: Przyłączę się do prośby − wychodzi mi jakiś kosmos zamiast przyzwoitego wyniku...
7 maj 19:06
Tadeusz:
... masz dostać odpowiedź na pytanie a nie ładny wynik−
7 maj 19:23
Tadeusz:
a
1=0,2
q=0,5
S
10=0,4(1−0,5
10) ... i wnioskuj −
7 maj 19:30
Tadeusz:
a
1=0,2
q=0,5
S
10=0,4(1−0,5
10) ... i wnioskuj −
7 maj 19:31