matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
!
Lusi:
Średnia arytmetyczna n liczb wynosi 50 jeżeli dołączymy do nich 70 i 130 to średnia nowego zestawy wyniesie 70 .
15 kwi 18:55
geag:
egeagea
4 wrz 21:35
irena_1:
50n+70+130
=70
n+2
50n+200=70n+140 20n=60 n=3
4 wrz 21:40