1
Roxi: Średnie miesięczne wynagrodzenie w pewnej firmie zatrudniającej 15 uosób wynosiło 3600 zł
zatrudniono nowego pracownika .Ile zarabia ten pracownik jeżeli obecnie śr. miesięczne
wynagrodzenie jest
a)o zł niższe niż wcześniej
b)o 1% wyższe niż wcześniej
bardzo proszę o pełne rozwianie z góry dziękuje
15 kwi 18:52
Eta:
x −− kwota wynagrodzenia nowego pracownika
a) 15*3600+x= 16*3599 ⇒ x=......
b) 15*3600+x= 16*1,01*3600 ⇒ x= .........
dokończ rachunki
15 kwi 19:01
Roxi: tylko pomnożyć ?
15 kwi 19:02
Eta:
No tak
15 kwi 19:05
Roxi: i to juz koniec
15 kwi 19:05
Roxi: ale to wyjda kolosalne sumy
15 kwi 19:06
Roxi: chyba cos nie tak robię
15 kwi 19:07
Eta:
Jakie kolosalne?
a) x= 57 584 −54 000=...........
b) x= 58 176 −54 000 =........
15 kwi 19:10
Roxi: a juz widze bo musisz odjąć zarobki wszystkich
15 kwi 19:14
Roxi: Dziękuję
15 kwi 19:14
Eta:
15 kwi 19:17