matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
log
aa:
81
liczba log
1
/
3
jest równa
√
3
a) −3,5 b) 3,5 c) −8 d) 8
15 kwi 18:41
Edzio:
−3,5
81
= 3
3
1
2
√
3
1
a log
a
n
X =
log
a
X
n
7
−
log
3
3=−3,5
2
15 kwi 18:50
asdf:
log
1/3
81 =
1
(
)
x
= 81
3
3
−x
= 3
4
−x = 4 x = − 4 log
1/3
√
3
=
1
x
=
√
3
3
3
−x
=
√
3
3
−x
= 3
1
2
1
−x =
2
1
x = −
2
1
1
−4 − (−
) = −4 +
= −3,5
2
2
Dobrze jakby ktoś to sprawdził
15 kwi 18:51