matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
nierownosci
agags92:
−2x
2
−2x +
5
8
mniejsze badz rowne 0
15 kwi 18:32
M:
8 lut 10:15
Bo_ra:
5
−2x
2
−2x+
≤0 /*(−1)
8
5
2x
2
+2x−
≥0
8
5
Δ=4−4*(2)*(−
)=4+5=9
8
√
9
=3
−2−3
5
x
1
=
=−
4
4
−2+3
1
x
2
=
=
4
4
5
1
x∊(−
∞
,−
] U[
,
∞
)
4
4
8 lut 11:14