matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
help
alex:
zbiorem wartości funkcji f(x)=2(x+3)
2
−1 jest?
15 kwi 18:25
asdf:
oblicz q, a > 0 czyli zwf = (q;
∞
)
15 kwi 18:26
asdf:
i zauważ, że jest to postać kanoniczna: y =
2
(x
+ 3
)
2
−1
y =
a
(x
− p
)
2
+ q
15 kwi 18:28