gh
pomóżcie!!!: Rozwiąż równania i nierówności :a) [x−3]=5 , b) [4−x]<2 c) x4−2x2−25=0
d)−2x2+3x+5<0
18 kwi 15:05
Mickej : a) to jest wartość bezwzględna

?
18 kwi 15:06
Mickej : znasz funkcje kwadratową

?
18 kwi 15:07
Mickej :
|x−3|=5
x−3=5 lub x−3=−5
x=8 x=−2
18 kwi 15:40
tim: To jest chyba cecha.. a nie w. bezw.
18 kwi 15:45
Bogdan:
Masz tim rację. Myślę jednak, że piszący zadanie nie wie, że na klawiaturze jest
znak pionowej kreski i dlatego użył nawiasów kwadratowych dla oznaczenia wartości
bezwzględnej. Treśc zadania jest, jak sadzę taka, jaka została pokazana
przez Mickeja.
18 kwi 16:43