matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Kasia:
prosze bardzo o pomoc jak rozwiazac takie rownanie jak jest pokazane tutaj
https://matematykaszkolna.pl/forum/132924.html
? bardzo prosze o pomoc bo nie mam pojecia jak to zrobic
15 kwi 17:54
Jola61:
(log2 + log5)
2
= 3*log
125
k (log10)
2
=log
125
k
3
log
125
k
3
=1 log
125
k
3
=log
125
125 k
3
=125 k=5
15 kwi 18:00