matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz ciąg
zuza:
Liczba 7 jest trzecim wyrazem ciągu a) a
n
=
15+2n
3
b) a
n
=5
n
−1+
60
n
c) a
n
=2
n
−10 d) a
n
=
5n−1
n+10
15 kwi 17:38
Ssakarol:
a.) 56,12
√
5
b.) 23
5
[3} c.)
√
2445
4
d.) 5
25
15 kwi 17:41