matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trójkat
Sylwia:
Pomocy
Liczby 4, 10, c są długościami boków trójkata równoramiennego. Oblicz c
18 kwi 14:54
tim:
Jeżeli jest równoramienny to a = 4 b = 10 a = c, bądź b = c. I. Boki 4, 10, 4 <−− odpada, gdyż a + c > b nie jest. III. Boki 4, 10, 10 <−− pasuje
18 kwi 14:56
Sylwia:
Dziękuję
bardzo
18 kwi 14:57
tim:
Takie trudne?
18 kwi 14:59
Sylwia:
nie...łatwe teraz juz wiem ze łatwe
18 kwi 15:01