ciągi przeklęte
karol: które wyrazy ciągu an=n3+6n2+5n są równe −30
15 kwi 17:19
ICSP: an = −30
an = n3 + 6n2 + 5n
an = an
n3 + 6n2 + 5n = − 30
dokończ. Pamiętaj o dziedzinie ciągu.
15 kwi 17:20
karol: no własnie nie wiem jak dokonczyc bo jest to n3
pomożesz
15 kwi 17:22
15 kwi 17:23
karol: uznasz mnie za głupka ale wiele mi to nie pomogło
15 kwi 17:27
karol: mozesz rozwiazac
15 kwi 17:39
ICSP: Próbuj sam. W końcu zrobisz. Jak nie będziesz pewien czy dobrze rozwiązałeś to wrzuć
rozwiązanie tutaj. Na pewno ktoś sprawdzi.
15 kwi 17:41