matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
spr,jutro
martamartamarta:
1.Wyznacz współrzędne środka i promień okręgu o równaniu x
2
+y
2
−24x+30y+319=0. 2.Wykaż że proste o równaniach y=(m
2
+5m+7)x−4 i y=−
1
m+3
x+6 są względem siebie prostopadłe tylko dla jednej wartości parametru m.
15 kwi 17:19