matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jaka to suma
zuza:
Suma sześciu poczatkowych wyrazów ciagu geometrycznego 1, 3, 9.... wynosi a) 121 b)364 c)76 d)52 dziekuję
15 kwi 17:17
ICSP:
a
1
= 1 q = 3
1 − 3
6
−728
S
6
= 1 *
=
= 364 B
1−3
−2
15 kwi 17:22